Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Szakmai tanulmányút

  • Egyesületünk vállalja szakmai tanulmányutak szervezését osztrák és/vagy német nyelvterületre, valamint Franciaországba.. Németországban már több mint ötven éve ismert és elismert szakma az iskolai szociális munka. Hogyan működik az osztrák, a német szociális ellátórendszer? Milyen jó módszerek és gyakorlatok várnak a hazai adaptálásra? Melyek a különbségek és a hasonlóságok a hazai és a külföldi rendszer között?

    Amennyiben szeretnél adekvát, első kézből származó információkat szerezni a fenti kérdésekről, itt az ideje, hogy részt vegyél egy külföldi tanulmányúton, és testközelből, saját élményeidet is gazdagítva bővítsd szakmai tudástárad.

    Az egyesületünkkel kötött megállapodás függvényében vállaljuk a szakmai tanulmámyutak teljeskörű megszervezését, lebonyolítását, a partnerintézményekkel történő kapcsolatfelvételt, szállás keresést, valamint a tanulmányi út alatt a fordítást és tolmácsolást.

    Korábbi években egyesületünk elnöke a Kodolányi János Főiskola hallgatói részére több tanulmányutat szervezett és vezetett a határ közeli osztrák városba, Fürstenfeldbe, felkeresve olyan intézményeket, mint: Wohn- und Pflegeheim Augustinerhof (Idősek Otthona), Jugendzentrum Coyoba (Ifjúsági Centrum), Streetwork (utcai szociális munka), Stadtgemeinde Fürstenfeld.

Egyetértesz céljainkkal?

  • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

  • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.