Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Mediáció

  • A mediáció egy speciális konfliktuskezelési módszer, amelynek lényege, hogy a két fél vitájában mind a két fél közös beleegyezésével egy semleges harmadik fél jár közben. Maximálisan bizalmas a módszer, mivel csak az érintett felek és a mediátor van jelen. Ezzel együtt gyors megoldást jelent a vita megoldására. A mediátor a méltányos, mindkét fél számára elfogadható megoldásra törekszik, és nem kutatja, ki a hibás.

    A mediáció az önkéntességen alapul, a feleknek teljes kontrolljuk van az összes tény és dokumentum felett, továbbá tetszés szerint bármikor szabadon kiléphetnek az eljárásból. A megegyezést kötő felek mindegyike megőrizheti a méltóságát, és mindketten nyertesként távozhatnak.

    A szolgáltatás gyakorlati alkalmazására az élet számos területén lehetőség van, így lehetséges iskolai, családi, házassági, gazdasági, üzleti, közösségi mediáció, továbbá segítséget nyújthat az erőszakos cselekedetek kezelésében.

    Fentiek közül az iskolai mediáció célja a tanár-diák, a tanár-szülő, vagy a szülő-gyerek konfliktusok kezelése, továbbá az iskolai kimaradások megelőzése. Az iskola egy önálló szabályrendszerrel működő zárt közösség, ahol az utóbbi időben egyre gyakoribbá váltak az egyes közösségek közötti konfliktusok, viták. Fontos cél ezen csoportok közötti egyetértés megteremtése, a köztük levő konfliktusok megfelelő kezelése, a győztes-győztes szituációk megteremtése.

Egyetértesz céljainkkal?

  • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

  • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.