Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Iskolai Szociális Munka

 • Egyesületünk a 2009/2010. tanévben kísérleti jelleggel bevezette Székesfehérváron az iskolai szociális munka szolgáltatást a Decentralizált modell alapján. Modellünk lényege, hogy a helyi problémákra helyi forrásból és helyi szinten kell reagálni. Szakmai elv, hogy az iskolai szociális munkásokat egy független civil szervezet alkalmazza, az infrastrukturális hátteret adja hozzá az oktatási intézmény. A modell egyaránt tartalmaz foglalkoztatási és szociális szolgáltatási elemeket.

  Szervezetünk, valamit az oktatási és szociális szakma egyaránt fontosnak tartja a szociális munka megjelenését az iskolákban, hiszen mára olyan mértékűek és minőségűek a problémák, melyeket kizárólag a pedagógus kompetenciával nem lehetséges kezelni. Ezeket a tényeket a témában elvégzett kutatásaink is alátámasztják.

  E problémára reagálva dolgozta ki egyesületünk az Iskolai Szociális Munka Decentralizált Modelljét, melyet 2009/2010. tanévben Székesfehérvár több oktatási intézményeiben sikeresen leteszteltünk.

  Egyesületünk vállalja - elsősorban a székesfehérvári, budapesti, másodsorban a tagszervezeteink által már lefedett régiókban - az iskolai szociális munka szolgáltatás kiépítését a települési közoktatási intézményekben. Székesfehérváron és Budapesten a Kodolányi János Főiskolával együttműködve, a hallgatók gyaroknoki tevékenységével, önkéntes munkával, valamint kutatási és publikációs tevékenységgel egészülhet ki a szolgáltatás.

  A modell része a folyamatos minőségbiztosítás, szupervízió, illetve a szakmai és tudományos kontroll az Iskolai Szociális Munkás Hálózat szakmai vezetője által.

Egyetértesz céljainkkal?

 • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

 • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.