Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Gyakornoki program

 • Szervezetünk aktív kötelezettséget vállal a fiatal tehetségek képzésében, azzal a céllal, hogy mindenkinek azonos lehetőségeket biztosítsunk jövőbeli szakmai pályafutásának sikerességéhez. A gyakornoki sémák a tapasztalatcserék kitűnő forrásai, és kiváló módot biztosítanak a holnap tehetségeinek felkutatására egy új és az eddigiektől eltérő úton.

  Egyesületünk minden évben Gyakornoki Programot indít, melynek révén bepillantást nyerhetsz a folyó szakmai munkába, majd aktív szerepet vállalhatsz a szervezet munkájában.A Gyakornoki Program remek fejlődési, kapcsolatépítési és előrelépési lehetőséget is jelenthet számodra.

  A program időtartama: 1-2 év, kezdete minden év szeptember 1. Az első hónapban megismerkedsz a MISZME küldetésével, értékeivel, kultúrájával, szervezetével, valamint személyes fejlődést támogató tréningeken (például kommunikációs, önérvényesítési, konfliktuskezelési tréningen) veszel részt.

  A következő időszakban a munkavégzéshez szükséges szakmai ismereteket és munkatapasztalatokat szerzed meg, speciális belső vizsgákat teszel le, valamint további tréningek (például prevenciós technika, projektmenedzsment) következnek.

  Az önálló munkavégzés időszakában operatív, az iskolai szociális munka szolgáltatás lebonyolításához kapcsolódó, önállóságot, ugyanakkor csapatmunkát igénylő, napi kihívást jelentő tevékenységet végezhetsz. Munkádról, fejlődésedről rendszeres visszajelzést és értékelést kapsz.

  Az aktuális gyakornoki állásokról, a szükséges végzettségről és egyéb követelményekről az Országos Központunk elérhetőségén kaphatsz részletesebb felvilágosítást.

  Amennyiben programunk felkeltette érdeklődésedet, küldd el önéletrajzodat, valamint motivációs leveledet az Országos Központ e-mail címére. A motivációs levélben, kérjük, fejtsd ki, hogy miért jelentkezel a gyakornoki programra, mit vársz tőle, és mi az, amiben szerinted jobb vagy, mint az átlag. Feltétlenül írd meg, hogy az ország melyik részén szeretnél munkát vállalni, illetve mennyire vagy rugalmas ebben a kérdésben.

  Minden beküldött önéletrajzot egyedileg elbírálunk, és a programba kiválasztottak egy képességfelmérő teszten vesznek részt, amit egy szóbeli interjú követ. A kiválasztás folyamatosan zajlik az éves gyakornoki program indulásáig.

Egyetértesz céljainkkal?

 • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Webshop

 • Elolvasnád kutatásaink eredményeit? Szükséged van szerződésmintára, dokumentumokra az adminisztrációhoz? Érdekel a decentralizált modellünk? Segédanyagra van szükséged az iskolai szociális munka bevezetéséhez? Tőlünk mindezt beszerezheted!

Közösségben jobb

 • Szeretsz közösséghez tartozni? Csatlakozz egyesületünkhöz a való világban és virtuálisan egyaránt. Lájkold oldalunkat a Facebookon, és segítsd online jelenlétünket cikkeink, bejegyzéseink megosztásával.