Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzés szak

 • Egyesületünk támogatója, a Kodolányi János Főiskola - kérésünkre - az országban elsőként akkreditáltatta az iskolai szociális munka szakirányú továbbképzés szakot.

  A két féléves, 60 kredites képzés sikeres elvégzése alatt megismerheted az iskolai szociális munka aktuális és korszerű nemzetközi szakirodalmi bázisát, a kapcsolódó jogi szabályozásokat, a törvényi hátteret. Elsajátíthatod az iskolai szociális munka kutatás-módszertani vonatkozásait, illetve a munkád során alkalmazható beavatkozási módokat.

  Olyan komplex készségekkel és képességekkel rendelkező szakember válik belőled a képzés alatt, aki képes tágabb kontextusban értelmezve, hatékonyabb és tudatosabb segítő munkát végezni a különböző típusú oktatási intézményekben.

  A szakot elvégző hallgatók az iskolában felmerülő szociális problémák megoldásához szükséges valamennyi lehetséges erőforrás mozgósításával olyan tevékenységek ellátására válnak alkalmassá, amelyek segítenek javítani, illetve helyreállítani az iskola társadalmának (tanulók, tanárok, egyéb személyzet) és a helyi közösség élet- és működőképességét, valamint hozzájárulnak az ehhez szükséges komplex feltételek megvalósításához, így közvetve a tanulók szocializációs, illetve tanulmányi sikereihez.

  A képzést követően rendelkezel a hatékony kommunikáció eszközeivel, illetve olyan elméleti és módszertani ismeretekkel, amelyek segítségével a felmerülő problémák megoldására korrektív és/vagy preventív megoldásokat tudsz alkalmazni.

  A Kodolányi János Főiskola következő szakirányú továbbképzése a 2013/14 tanév I. félévében indul Budapesten, melyre 2013. augusztus 31-ig adhatod le jelentkezésedet. További információkat a képzésről a főiskola honlapján találsz, a felmerülő kérdéseiddel a KJF Ügyfélszolgáltatát keresd.

Egyetértesz céljainkkal?

 • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

 • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.

Közösségben jobb

 • Szeretsz közösséghez tartozni? Csatlakozz egyesületünkhöz a való világban és virtuálisan egyaránt. Lájkold oldalunkat a Facebookon, és segítsd online jelenlétünket cikkeink, bejegyzéseink megosztásával.