Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Kutatás egy nagyvárosi középiskola tanulói és tanárai körében az iskolai szociális munkát érintő kérdésekről

  • A kutató munka 2012 februárjában kezdődött, amelynek a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Szent István Szakképző Iskolája adott terepet. A kutatás középpontjában az a feltételezés állt, hogy a tanárok és a diákok az iskolában előforduló problémákról jelentős mértékben eltérően vélekednek, mely az iskolában előforduló konfliktusok okozója lehet.

    A kutatás fő célja volt, feltárni a felállított problémalistából melyek vannak jelen az iskolában, és ezeket a pedagógusok és a diákok milyen mértékben tartják jellemzőnek. Valamint érzik-e az iskolai szociális szolgáltatás szükségességét, illetve mennyire ismerik az iskolában dolgozó segítő szakembereket.

    A diákok nem minősítették a szakemberek hatékonyságát, csak aláhúzással jelölték, hogy tudomásuk szerint mely szakemberek tevékenykednek az iskolában. Fontos, hogy a tanulók tisztában legyenek, kihez fordulhatnak, ha problémái adódnak az élet bármely területén.

    A kutatásban az iskolában előforduló problémák a tanárok szemszögéből és a diákokéból is meg lettek vizsgálva. A diákok és a tanárok véleménye között ellentét figyelhető meg: a tanárok új diákokat, a diákok pedig új tanárokat szeretnének. A kutatást, illetve a kapcsolódó kérdőíveket te is megvásárolhatod a Webshopban.

Egyetértesz céljainkkal?

  • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

  • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.