Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Gyermekvédelem és iskolai szociális munka kutatás (2008)

  • A fenti címmel végzett kérdőíves kutatást egyesületünk 2008-ban. Megvizsgáltuk, hogy miként gondolkodnak az iskolák igazgatói, a pedagógusok, a gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök, a szülők, illetve a 10-16 éves tanulók azokról a kérdésekről, melyek nap mint nap érintik őket, és nehezítik a munkájukat, sőt akadályozzák a gyerekek szocializációját, tanulmányi sikereit, melyek hosszú távú következményeket vonhatnak maguk után.

    A kutatás egyik fő kérdése volt, hogy miként viszonyulnak a megkérdezettek az iskolai szociális munkáshoz, aki potenciálisan megoldást jelenthetne az iskolákban felhalmozódó problémák komplex kezelésében, valamint azok megelőzésében.

    Területileg elsősorban a Közép-Dunántúli Régiót céloztuk meg kutatásunkkal, de a régión kívüli települések is részt vettek a projektben, ezzel reprezentatívvá téve az eredményeinket. Összessen 19 iskolában 2777 fő töltötte ki a szétküldött kérdőíveinket.

    A kutatást a Kodolányi János Főiskola Szociális Tanulmányok Tanszékének támogatásával végeztük. Számos szakmai cikk készült a kutatásunkról, illetve annak eredményeiről. A kutatást, illetve a kapcsolódó kérdőíveket te is megvásárolhatod a Webshopban.

Egyetértesz céljainkkal?

  • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

  • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.