Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Karrier

 • 1. szint

  Az iskolai szociális munkás karrier első szintjének belépő lépcsőfoka a terepgyakorlat elvégzése egyesületünknél, mely része a szociális munka, szociálpedagógia és szociálpolitika szakos képzésnek. Szervezetünk bármely felsőoktatási intézmény hallgatóját szívesen fogadja, és lehetőség szerint biztosítja, hogy a terepgyakorlat a hallgató által kiválasztott iskolában kerüljön elvégzésre - akár a jelenlegi lakóhelyeden. A MISZME-nél a terepgyakorlat teamben zajlik, és a konzultációk a gyakorlatvezetővel online zajlanak.

  Középiskolások, főiskolások, egyetemisták, illetve már aktív munkavállalók jelentkezését egyaránt várjuk önkéntes munkára az egyesületünknél. Amennyiben fontos számodra a társadalmi szerepvállalás, akkor nálunk a helyed. (Kiemelt szakterületek, ahonnan elsősorban várjuk a jelentkezőket: média, kommunikáció, pr, hr, gazdaság, informatika)

 • 2. szint

  A karrierlépcső második foka az iskolai szociális munkás gyakornok, amelynek feltétele a szakirányú, vagyis szociális munkás és/vagy szociálpedagógus szakképzettség. Amennyiben ezen a szinten állsz, várunk egyesületünk Gyakornoki programjában. Ezen a szinten minimum két évet kell eltöltened.

  A gyakornoki munka eredményes végzését követően vállhatsz "hitelesített" iskolai szociális munkássá, legkorábban két gyakornoki évet követően. Eddigre a teljesítményed folyamatos mérésének köszönhetően bebizonyítottad szakmai rátermettségedet, és kellő gyakorlatot szereztél a szakma magasabb szintű végzéséhez. Ezzel együtt lehetőséged nyílt tovább lépni a harmadik szintre.

 • 3. szint

  Iskolai Szociális Munkás Hálózat vezetőjeként már a harmadik szintre kvalifikáltad magad. Erre legkorábban 5 év iskolai szociális munkás pozícióban eltöltött gyakorlati évet követően nyílik lehetőséged, melybe beleszámíthatnak gyakornoki éveid is. Előfeltétel az ISZM hálózatvezetői képzés/tréning sikeres elvégzése.

  Iskolai Szociális Munkás Hálózat területi vezetője legkorábban 5 év - beleszámítva a gyakornoki éveket is - iskolai szociális munkás pozícióban eltöltött gyakorlati év után lehetsz. A pozíció betöltésének előfeltétele az ISZM területi koordinátor képzés/tréning sikeres elvégzése.

  Iskolai Szociális Munkás Hálózat szupervízora csak és kizárólag az előző kettő funkció valamelyikét betöltő személy lehet, vagyis minimum elvárás itt is az 5 gyakorlatban eltöltött év iskolai szociális munkás területen, és a hálózatvezetői és/vagy területi koordinátor képzés sikeres elvégzése.

Egyetértesz céljainkkal?

 • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

 • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.