Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Iskolai Szociális Munka

  • Az iskolában nyújtott szociális munka teremti meg az iskola, az otthon és a helyi közösség közti kapcsolatot. A tanítás-tanulás folyamatát többek közt oly módon igyekszik hatékonyabbá tenni, hogy az iskolai szociális munkás felméréseket készít, vizsgálatot végez és előzetes egyeztetések alapján terveket dolgoz ki a problémák megoldására, amik egyébként elvonnák mind a tanárok, mind a diákok figyelmét és energiáját a valós cél elérésétől: hasznos, felkészült, önálló gondolkodásra képes fiatalok útra bocsátása a tanulmányaik befejezése után.

    Bár az iskolai szociális munkás elsődleges kliense a diák, rajta keresztül folyamatos kapcsolatot ápol a tanárokkal és a szülőkkel is, akik bármilyen problémával bátran fordulhatnak az iskolai szociális munkáshoz, ami a gyermek érdekeinek sérüléséhez vezet.

    Az iskolai szociális munkás képzettségéből adódóan képes tanácsot adni, konzultációt tartani családoknak a gyermek iskolai életét érintő kérdésekben, de egyéb problémák kapcsán is, például közvetítő szerepet tölthet be a szülő-gyerek kapcsolatban, részt vehet a szülő-tanár megbeszéléseken és a szülői értekezleteken. A családi problémák diszkrét körülmények közötti kezelése érdekében a szülő családlátogatás keretében is kérheti az iskolai szociális munkás együttműködését.

Egyetértesz céljainkkal?

  • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

  • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.