Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Küldetésünk

  • Egyesületünk szerint akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. Célunk, az egész ország területén élő gyerekek, fiatalok helyzetének javítása az iskolai szociális munka elterjedése által. Hisszük, hogy minden iskolának szüksége van egy-egy szociális munkás közreműködésére, aki támaszt nyújt a diákok tanulmányai sikereinek előmozdításához, segíti őket a szocializációjukban, és fellép az iskolákban jelentkező problémák ellen. Fontosnak tartjuk a társadalmi egység, egyenlőség megteremtését, megerősítését mind az iskolában, mind a közvetlen környezetben.

    Az első és egyetlen országos hatáskörrel rendelkező szervezet vagyunk, amely az iskolai szociális munka szolgáltatás bevezetésére, valamint annak módszertani hátterének kidolgozására és belső képzések biztosítására vállalkozik. Tudományos, szakmai és érdekképviseleti bázist biztosítunk a közoktatásban dolgozó iskolai szociális munkások számára. Aktívan részt vállalunk az iskolai szociális munka törvényi hátterének megteremtésében. Rendszeres résztvevői vagyunk a témában tartott konferenciáknak, szakmai napoknak. Céljaink közt szerepel saját konferenciák szervezése, módszertani kiadványok szerkesztése és publikálása, továbbképzések szervezése.

    Munkánk során, illetve szakmai kapcsolatainkban egyaránt fontos számunkra a korrektség, a következetesség és a megbízhatóság. Tevékenységünket a profizmus jellemzi. Hozzáértéssel, folyamatos szakmai fejlődésre törekedve, a kompetencia határok betartásával végezzük munkánkat. Kulcsfontosságúnak tekintjük a folyamatos innovációt. A változó igényekre válaszul nyitunk az újszerű, kreavít megoldások irányába. Alapértékeink között kiemelt helyen szerepel a diszkréció, melynek köszönhetően diák, szülő, tanár és iskolai szociális munkás egyaránt bizalommal fordulhat hozzánk.

    Fontosnak tartjuk az egységes szakmai elvek és módszertan alapján nyújtott szolgáltatást, mely minden esetben alkalmazkodik a területi sajátosságokhoz. Véleményünk szerint a helyi problémákat a helyi erőforrásokra támaszkodva kell megoldani. Ez a fő irányelve az általunk támogatott decentralizált modellnek. Sikeres lobbitevékenységünknek köszönhetően a modell számos pontja átkerült a készülő törvénytervezetbe.

Egyetértesz céljainkkal?

  • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy színházjegy áráért tagunk lehetsz!

Támogatod törekvéseinket?

  • Tudtad, hogy már egy mozijegy árával (1500 Ft) biztosíthatod egy diák számára egy hónapig az iskolai szociális munka szolgáltatást? Adód egy százalékának felajánlása esetén még a mozijegyedről sem kell sem kell lemondanod.

Közösségben jobb

  • Szeretsz közösséghez tartozni? Csatlakozz egyesületünkhöz a való világban és virtuálisan egyaránt. Lájkold oldalunkat a Facebookon, és segítsd online jelenlétünket cikkeink, bejegyzéseink megosztásával.