Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Önkéntesség

 • A szervezetünknek fontos, hogy egyre többen elkötelezetten, önkéntes alapon segítsék a munkánkat. Minél több önkéntes kapcsolódik be a tevékenységünkbe, annál jobban magunk mögött érezhetjük a helyi közösséget. 2011. év az önkéntesség éve volt, ekkor a magyar felnőtt lakosság 40 százaléka végzett valamilyen rendszeres önkéntes munkát. Hallottál már az Önkéntes Fiatalok Napjáról? Minden év áprilisában kerül megrendezésre, amin 2011-ben 32 ezer fiatal vett részt.

  A köznevelési (2011. évi CXC.) törvény szerint 50 óra közösségi szolgálatot kell végezni a sikeres érettségihez, ezt az igazolást 2016. január 1-jétől kérik majd az érettségi bizonyítvány mellé, ezért is jó, ha mielőbb elkezdesz önkéntes munkát végezni, és akkor nem az érettségis hajrában kell ezzel is "bajlódnod".

  Miért jó önkéntesként csatlakozni hozzánk?

  - A munkavégzésünk színesedik, „élettel töltődik” az önkéntesek bekapcsolódásával,
  - Az önkéntesnek javul a közérzete, hiszen tisztában van vele, hogy a munkájával építi a közösséget, a szervezetet,
  - Hozzásegít a szabadidő hasznos, csapatban való eltöltéséhez
  - Lehetőséget nyújt új kapcsolatok kialakítására; barátok, valamint a későbbi munkahely megtalálására,
  - Szakmai fejlődést jelent, különböző modelleket, módszereket ismerhetsz meg, technikákat sajátíthatsz el,
  - Hozzájuthatsz belső, szakmai anyagokhoz.

Egyetértesz céljainkkal?

 • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy mozijegy áráért tagunk lehetsz!

Közösségben jobb

 • Szeretsz közösséghez tartozni? Csatlakozz egyesületünkhöz a való világban és virtuálisan egyaránt. Lájkold oldalunkat a Facebookon, és segítsd online jelenlétünket cikkeink, bejegyzéseink megosztásával.