Magyarországi Iskolai Szociális Munkások
Közhasznú Egyesülete

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!

Iskolai Szociális Munka

  • Ez a foglalkozás már több mint 100 éve jelen van az Egyesült Államokban, azonban Hazánkban még újnak számít. A hazai iskolákban folyamatosan növekszik a különböző problémák - pl. erőszak- megjelenése, gyakorisága. Az iskolák többsége a kialakult helyzettel nem tud mit kezdeni, kifogytak az ötletekből. A szociális munkás a legmegfelelőbb segítő szakember a felmerülő problémák kezelésére, hiszen olyan módszereket alkalmaz, amikkel előrébb tudja mozdítani az iskolát a változtatás felé.

    A munkavégzése középpontjában Te és a diáktársaid állnak. Az iskolai szociális munkás feladatai több rétegből tevődnek össze az iskoláskorod bármely szakaszából: mint például továbbtanulási lehetőségeket tár fel; különböző - iskolai, családi, szerelmi, baráti - problémák kezelésére mutat rá a szüleid, a tanáraid, illetve a környezeted mozgósításával. Tevékenységének helyszíne az iskola, de nem tanárként van jelen, sohasem osztogat jegyeket.

    Ha iskolába jársz, vagy éppen szeretnél – csak valamilyen akadályba ütközöl, például a pálya - és/vagy az iskolaválasztás terén - , akkor nyugodtan kereshetsz bennünket. Iskolai szociális munkáshoz fordulhatsz iskolai, magánéleti, szerelmi, tanulási problémákkal kapcsolatos kérdésekkel, legyen szó például konfliktusról az osztálytársaddal, a tanároddal; vagy éppen egy szakításról.

    Ha úgy érzed, szükséged van egy külső szemlélőre, egy hallgatóra, egy beszélgető partnerre, egy segítőre, akkor ne habozz, nyugodtan tedd fel a kérdéseidet. A leghatékonyabb segítésnyújtás érdekében csapatban dolgozunk, illetve szükség szerint segítünk a megfelelő személy, illetve szervezet megtalálásában. Az iskolai szociális munkást a munkavégzése során kötelezi a titoktartás, ami növelheti a Te biztonságérzetedet is.

Egyetértesz céljainkkal?

  • Szerinted is szükség van egy olyan világra, melyben jó gyereknek lenni? Jelentkezz tagnak, és dolgozzunk közösen céljaink eléréséért. Már egy mozijegy áráért tagunk lehetsz!

Közösségben jobb

  • Szeretsz közösséghez tartozni? Csatlakozz egyesületünkhöz a való világban és virtuálisan egyaránt. Lájkold oldalunkat a Facebookon, és segítsd online jelenlétünket cikkeink, bejegyzéseink megosztásával.